LDODK leeft ondanks verlies nog

LDODK verloor zaterdagavond in eigen huis met 23-26 van TOP uit Sassenheim. Doordat concurrent KZ eveneens verloor heeft LDODK nog steeds kans om de play-offs te halen.

LDODK startte slecht tegen TOP, de nummer twee op de ranglijst. Binnen afzienbare tijd keek de korfbalploeg uit Gorredijk tegen een 0-4 achterstand aan. LDODK knokte zich echter knap terug in de wedstrijd, kwam zelfs op een 9-7 voorsprong, maar ging uiteindelijk met een 13-15 achterstand de rust in.

De tweede helft was zowat een kopie van de eerste helft. TOP liep snel uit naar 13-18 en weer moest de thuisclub in de achtervolging. LDODK kwam nog tot 21-22. Daarna speelden de gasten het op gedegen wijze uit en bepaalden de eindstand op 23-26.

Met nog drie duels voor de boeg heeft LDODK, gesteund door de wetenschap dat concurrent voor de vierde plek KZ (Koog aan de Zaan) zaterdagavond ook verloor, nog een kans om de play-offs te halen. LDODK moet in de resterende wedstrijden een achterstand van twee punten goed zien te maken op KZ. ,,It hinget oan in siden triedsje’’, erkende LDODK speler Erwin Zwart.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement