Kvist en Krohn-Dehli stoppen bij Denemarken

De Deense middenvelders William Kvist en Michael Krohn-Dehli hebben na de uitschakeling op het WK afscheid genomen van de nationale ploeg. Zowel Kvist (33) als Krohn-Dehli (35) stopt als international. Krohn-Dehli, oud-speler van RKC Waalwijk, Ajax en Sparta Rotterdam en nu in dienst van de Spaanse club Deportivo la Coruña, was in de achtste finale tegen Kroatië als invaller trefzeker in de strafschoppenserie. Omdat zijn landgenoten Christian Eriksen, Lasse Schöne en Nicolai Jørgensen misten vanaf elf meter, moet Denemarken naar huis.

Krohn-Dehli kwam tot 59 interlands (zes doelpunten). Kvist droeg 81 keer het shirt van de nationale ploeg en scoorde twee keer. ,,Bedankt voor alle mooie jaren'', schreef de middenvelder van FC Kopenhagen op Facebook. ,,Ik vond het altijd leuk om met jullie het volkslied te zingen en heb mijn best gedaan.''

Kvist liep in de eerste groepswedstrijd op het WK tegen Peru (1-0) twee gebroken ribben op. Het toernooi leek daarmee voor hem voorbij en Kvist vloog terug naar Kopenhagen. Hij herstelde echter snel en zat zondag tegen Kroatië al weer op de bank.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement