Kruijswijk houdt breukje in rib over aan val

Wielrenner Steven Kruijswijk heeft een breukje in een rib overgehouden aan zijn valpartij vrijdag in de negentiende etappe van de Ronde van Italië. Hij heeft ook last van zijn voet. Dat bleek vrijdagavond uit onderzoek in het ziekenhuis.

Vooralsnog is onduidelijk of Kruijswijk zaterdag weer op de fiets stapt. Zijn ploeg LottoNL-Jumbo kondigde voor zaterdagochtend een nieuwe update aan. De deelnemers aan de Giro krijgen zaterdag een zware bergrit over drie zware cols voor de kiezen. Kruijswijk duikelde vrijdag door een dramatische valpartij van de eerste naar de derde plaats in het klassement.

De 28-jarige renner van LottoNL-Jumbo kwam ten val in de afdaling van de Col d'Agnel. De rozetruidrager mist een bocht en ging in een sneeuwwand langs de weg over de kop. Hij verloor daardoor de aansluiting met zijn concurrenten. Kruijswijk kwam bijna 5 minuten na de Italiaanse ritwinnaar Vincenzo Nibali over de finish en moest de roze trui afstaan aan de Colombiaan Esteban Chaves. Hij zakte van de eerste naar de derde plek in het klassement, op 1.05 van Chaves.

,,Ik heb alles verkloot'', bromde Kruijswijk aan de finish in Risoul. ,,Ik volgde de rest en wilde wat eten en drinken. Toen maakte ik een stuurfout, waardoor ik die sneeuwwand in reed. Op zich viel de schade nog wel mee, maar ik kon echt niet verder rijden met die fiets. Daardoor verloor ik de aansluiting'', zei hij met gebogen hoofd in een gehavende roze trui. ,,Ik wist dat ik een voorsprong in het klassement had en probeerde alles te blijven geven, maar mijn lichaam deed overal pijn. Ik voelde alles: mijn rug, mijn ribben. Mijn moraal was gebroken, dan is het gewoon voorbij. Ik verlies hier gewoon de Giro.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement