Kroaten als wereldkampioenen onthaald

De Kroatische WK-voetballers zijn in Zagreb als ware helden onthaald, de nederlaag tegen Frankrijk zondag in de finale in Moskou (2-4) ten spijt. ,,Kampioenen, kampioenen'', klonk het op het vliegveld uit duizenden kelen. De Kroatische luchtmacht begeleidde het vliegtuig met aanvoerder Luka Modric en co naar de hoofdstad. Over een rode loper liepen de spelers het luchthavengebouw binnen.

In het centrum van Zagreb zijn honderdduizenden Kroaten op de been om de veelgeprezen ploeg van bondscoach Zlatko Dalic toe te juichen. De staatstelevisie had de bevolking opgeroepen om het grootste succes van Kroatië op sportgebied mee te komen vieren. Voor deze speciale dag is het openbaar vervoer in Zagreb gratis. Reizigers die van buiten de hoofdstad afkomstig zijn, betalen slechts de helft van de normale prijs.

De nationale ploeg zal later op de dag in een open bus naar het Ban Jelacic Plein rijden. Daar zal president Kolinda Grabar-Kitarovic de voetballers ontvangen in haar hoofdkwartier en een eremedaille namens het volk uitreiken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement