Kritiek maakt Sanches en Portugal sterker

Renato Sanches lacht om de kritiek die Portugal tijdens het EK krijgt. Het Zuid-Europese land wist in Frankrijk nog geen enkele wedstrijd binnen de reguliere speeltijd te winnen, maar staat wel in de halve finales. ,,Mensen hebben kritiek op ons, maar dat doet ons niets. Het maakt ons alleen maar sterker'', zei Sanches donderdag na de winst in de kwartfinale op Polen via strafschoppen. ,,We zitten bij de laatste vier, daar gaat het om.''

Portugal overleefde op het nippertje de groepsfase met drie gelijke spelen, versloeg Kroatië in de achtste finale dankzij een doelpunt diep in de verlenging en klopte Polen in Marseille vanaf elf meter. Sanches, pas achttien jaar oud, werd voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot man van de wedstrijd. De middenvelder had zijn eerste basisplaats op het EK bekroond met een doelpunt (1-1) en schoot de bal in de strafschoppenserie vol overtuiging in de kruising.

,,Cristiano Ronaldo zou de eerste strafschop doen en ik wilde de tweede wel schieten. Ik was heel koel, koos een hoek uit en schoot de bal daar in. Een prachtig moment voor mij en voor de ploeg'', aldus Sanches.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement