Kort geding Yuri van Gelder begonnen

Het kort geding dat turner Yuri van Gelder heeft aangespannen om voor elkaar te krijgen dat hij alsnog maandag mag meedoen aan de toestelfinale (ringen) van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, is begonnen. De rechter doet naar verwachting vrijdagmiddag rond 15.00 uur nog uitspraak.

De rechter oordeelt vrijdag alleen of de eisen worden toegewezen of niet. Er komt dan nog geen motivering, die volgt later.

Er is niet alleen veel belangstelling van de media voor de zaak, maar ook van publiek. Er zijn twee zalen vol met publiek.

Of de uitspraak nog van invloed is op de daadwerkelijke deelname van Van Gelder aanstaande maandag, is de vraag. De internationale turnfederatie FIG liet al weten dat het ,,op basis van onze regels uitgesloten is dat hij nog terug kan keren''. Er is ook al een vervanger aangewezen, namelijk de Fransman Danny Pinheiro Rodrigues.

Van Gelder dient dan ook nog het internationaal sporttribunaal CAS te overtuigen. Dit sportarbitrage-instituut houdt speciaal voor de Spelen kantoor in Rio, dus zou snel kunnen handelen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement