Koploper Inter stagneert, De Ligt scoort voor winnend Juventus

Koploper Inter stagneert, De Ligt scoort voor winnend Juventus ANP

Koploper Internazionale heeft slechts gedeeltelijk geprofiteerd van de thuisnederlaag van stadgenoot AC Milan (1-2 tegen Sassuolo). De ploeg van trainer Antonio Conte kwam bij het laag geklasseerde Spezia niet verder dan 1-1. Inter heeft nu 10 punten meer dan nummer 2 AC Milan, met nog zes speelronden te gaan.

Diego Farias bracht de thuisclub in de beginfase op voorsprong. Ivan Perisic maakte in de slotfase van de eerste helft gelijk. Na de pauze maakte Inter vergeefs jacht op 3 punten. Lautaro Martínez raakte met een inzet de paal en twee treffers werden in de slotfase afgekeurd wegens buitenspel.

Verdediger Stefan de Vrij speelde de gehele wedstrijd bij de bezoekers. Bij Spezia zat reservedoelman Jeroen Zoet op de bank.

Juventus klom dankzij een thuiszege op Parma (3-1) naar de derde plaats, op 11 punten van Inter. Matthijs de Ligt had een flink aandeel in de overwinning. De verdediger bracht een doelpunt (3-1, met een kopbal) en een assist (bij 1-1) op zijn naam. De international had dit seizoen in de Serie A nog niet gescoord. Alex Sandro maakte de andere twee treffers van Juventus, waar oudgediende Gianluigi Buffon (43) het doel verdedigde.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport