Koeman wil nieuwe spelers in groep een signaal geven

Koeman wil nieuwe spelers in groep een signaal geven ANP

De voorselectie van het Nederlands elftal telt een aantal nieuwe namen, onder wie AZ-spelers Teun Koopmeiners en Owen Wijndal. Dat heeft deels te maken met blessures van een aantal internationals. "Maar dat doe ik ook om een signaal af te geven dat ze erg goed bezig zijn. Of dat resulteert in een definitieve selectie, dat hebben we nog niet besloten", zegt bondscoach Ronald Koeman in reactie op zijn voorlopige selectie voor de komende twee oefenwedstrijden tegen de Verenigde Staten (26 maart) en Spanje (29 maart).

Koeman is blij dat hij zijn selectie over een kleine twee weken eindelijk weer bij elkaar heeft. "Iedereen is heel druk met zijn club. Er zijn heel weinig momenten dat we voor het EK bij elkaar zijn. Het is goed om even terug te gaan naar waar we met z'n allen mee bezig zijn."

De bondscoach hoopt dat het nieuwe coronavirus de komende wedstrijden en het EK niet in de weg zit. "Iedereen praat en denkt het te weten. Ik heb de wijsheid niet in pacht. Wij binnen de KNVB ook niet. Wij wachten af wat de autoriteiten beslissen. Daar gaan we in mee. Dat zijn de mensen met kennis."

home
net-binnen
menu