Koeman wil Lukaku bij Everton houden

Ronald Koeman hoopt Romelu Lukaku te kunnen overtuigen om bij Everton te blijven. De Nederlandse manager gaat na het EK een praatje maken met de Belgische spits, die er geen geheim van maakt graag een stap hogerop te willen. ,,Lukaku is een sleutelspeler, een echte doelpuntenmaker. Ik wil mijn beste spelers niet verliezen'', zei Koeman vrijdag tijdens zijn eerste persconferentie bij Everton.

De 53-jarige Nederlander werd met een privévliegtuig vanaf zijn Portugese vakantieadres naar Liverpool gevlogen voor zijn presentatie. Koeman krijgt bij de 'Toffees' een royaal transferbudget om zijn selectie te versterken, maar zijn eerste prioriteit ligt bij het behouden van sleutelspelers als Lukaku en de Engelse verdediger John Stones.

,,John speelt op dezelfde positie als ik vroeger deed, ik kan hem dus uitstekend helpen'', zei Koeman. ,,Natuurlijk gaan we proberen onze beste spelers te behouden. Ik ga pas de transfermarkt op als we weten wat we nodig hebben.'' Koeman, die een driejarig contract ondertekende, heeft broer Erwin Koeman en Jan Kluitenberg als stafleden meegenomen van Southampton.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement