Koeman hoopt op Messi en is blij met Ter Stegen en Puig

Koeman hoopt op Messi en is blij met Ter Stegen en Puig ANP

Trainer Ronald Koeman van FC Barcelona kon woensdagavond laat na de ontsnapping tegen Real Sociedad nog niet zeggen of sterspeler Lionel Messi zondag in de finale van de Spaanse Supercup weer van de partij zal zijn. "Ik hoop het wel, maar ik weet het nog niet. We zullen zien", liet de oud-bondscoach weten.

Messi bleef in Córdoba aan de kant met een lichte spierblessure. Hij zag Barcelona in de halve eindstrijd worstelen tegen Real Sociedad. Na 1-1 in de reguliere speeltijd en de verlenging kwam de ploeg van Koeman in de strafschoppenreeks met de schrik vrij (3-2). Met twee reddingen was doelman Marc-André ter Stegen belangrijk voor Barça en ook Riqui Puig kreeg complimenten van Koeman. De 21-jarige invaller bood zichzelf aan als vijfde strafschopnemer en schoot zijn ploeg naar de finale.

"Ja, inderdaad, ik had vier namen op mijn papiertje staan", erkende Koeman. "Ik vroeg wie de vijfde wilde nemen. Daarop kwam een positieve reactie van Riqui Puig. Hij deed het heel goed."

Middenvelder Puig wacht onder Koeman nog op zijn eerste basisplaats in de competitie. "Ik blijf lachen, ik ben een vrolijke jongen, ook al krijg ik nog niet veel speeltijd", gaf hij na afloop te kennen. "Ik probeer er gewoon het beste van te maken iedere keer als ik mag invallen."

Barcelona speelt zondag in de finale tegen de winnaar van het duel donderdag tussen Real Madrid en Athletic Bilbao. Koeman wil in de eindstrijd zijn eerste prijs pakken met de Catalaanse club.