Koeman boos op scheidsrechter na nederlaag Barcelona bij Real

Koeman boos op scheidsrechter na nederlaag Barcelona bij Real ANP

FC Barcelona-coach Ronald Koeman was na de 2-1-nederlaag bij Real Madrid in La Liga niet te spreken over de beslissingen van de scheidsrechter. Volgens de Nederlandse coach had zijn ploeg in de Claśico twee keer een strafschop moeten krijgen, eerst toen Ferland Mendy volgens hem een overtreding maakte op Ousmana Dembélé en in de slotfase na vasthouden van Martin Braithwaite.

"Ik denk dat iedereen het heeft gezien", mopperde Koeman. "Als je een Barcelona-supporter bent, dan ben je woedend. Ik ben heel ontevreden met de twee beslissingen van de scheidsrechter."

Barcelona begon volgens de coach matig in aanvallend en verdedigend opzicht, waarin het 2-0 achter kwam na treffers van Karim Benzema en Toni Kroos, maar werd beter in de tweede helft. Óscar Mingueza maakte nog de 2-1. "Het was daarna een duidelijke strafschop en eens te meer moeten we onze mond houden en het accepteren", zei Koeman.

Verdediger Sergi Roberto zei vlak na de wedstrijd dat hij niet had kunnen zien of Braithwaite een strafschop had moeten krijgen. De Deense aanvaller ging neer nadat hij was vastgehouden door Mendy. "Wat ik irritant vind, is dat de VAR het niet heeft bekeken. Ook al is het contact minimaal, dan moet er nog gekeken worden. De scheidsrechter zei heel snel dat er niets aan de hand was."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport