Knieklachten dwingen Nummerdor tot opgave

Knieklachten dwingen Nummerdor tot opgave ANP

Beachvolleyballer Reinder Nummerdor en zijn partner Christiaan Varenhorst hebben zich vrijdag teruggetrokken uit het majortoernooi van Klagenfurt. De 39-jarige Nummerdor had wat problemen van zijn knie en besloot daarom uit voorzorg, zeker met het oog op de Olympische Spelen, uit het toernooi te stappen. De nummers twee van het laatste WK zouden in de eerste knock-outronde aantreden tegen het Duitse koppel Jonathan Erdmann/Stefan Windscheif, maar zij kregen nu een vrije doortocht naar de achtste finales.

Nummerdor en Varenhorst waren in het Oostenrijkse zand als derde geëindigd in hun groep. Nadat ze donderdag hadden gewonnen van een Amerikaans koppel en moesten buigen voor een duo uit Brazilië, verloren ze vrijdag hun laatste groepswedstrijd tegen de Polen Bartosz Losiak en Michal Bryl in drie sets: 21-19 18-21 13-15.

Nummerdor had na die partij last van zijn knie. Met het oog op de komende Olympische Spelen in Rio besloot de veteraan, in overleg met de medische staf, geen risico te nemen en uit het toernooi te stappen. Nummerdor stapt binnenkort wel gewoon met Varenhorst op het vliegtuig richting Rio de Janeiro, waar hij tijdens zijn laatste Spelen eindelijk een medaille wil pakken. Vier jaar geleden in Londen greep de oud-zaalvolleyballer met Richard Schuil net naast een podiumplaats (vierde).

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen eindigden dankzij drie overwinningen bovenaan in hun poule. De voormalige wereldkampioenen plaatsten zich daardoor rechtstreeks voor de achtste finales van zaterdag. Bij de vrouwen werden Rimke Braakman en Jolien Sinnema uitgeschakeld in de groepsfase.