Knegt en De Laat naar finale op 1000 meter, Breeuwsma uitgeschakeld

Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de 1000 meter tijdens de Winterspelen van Pyeonchang. Daan Breeuwsma is uitgeschakeld.

Op het ijs in Zuid-Korea kwam Breeuwsma in de tweede heat in actie. De Friese shorttracker liet niet zijn beste race zien. In de laatste twee rondes moest hij zelfs een gaatje laten en daardoor eindigde hij als vierde. De Zuid-Koreaan Lim Hyo-Jun won. Hij gaat met nummer twee Kazuki Yoshinaga uit Japan naar de kwartfinale.

Knegt overtuigend verder

Knegt reed de eerste rondes in de achterhoede maar met nog vier rondes te gaan, kwam hij pardoes op de eerste positie terecht. De shorttracker uit Bantega verdedigde die stek met succes. Hij bleef keurig op de been, zakte nog een keer naar positie twee, maar kwam in de slotronde brutaal weer op kop en won met overtuiging.

De Laat maakt opnieuw indruk

De Laat, die zaterdag al indruk maakte op de 1500 meter, kwam na een zeer sterke heat als tweede over de finish. De Leeuwarder shorttracker kwam aanvankelijk niet voor in het stuk maar werkte zich ronde na ronde naar voren en sloeg in de slotronden samen met Han Tianyu zelfs een gaatje met de rest.

Na een penalty, en daarmee uitsluiting voor dezelfde Han, ging De Laat zelfs als winnaar door. Dat leverde gejuich op onder de Zuid-Koreaanse fans. Niet voor De Laat overigens. Door de uitsluiting van Han ging namelijk ook hun landgenoot Seo Yi Ra naar de kwartfinale.

Zaterdag finale 1000 meter

Aanstaande zaterdag vanaf 11.00 uur Nederlandse tijd is het vervolg van de 1000 meter met de kwartfinale, halve finale en finale.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement