Knegt en Bouwmeester in de prijzen bij Sportgala

Bij het Sportgala Fryslân in Heerenveen is Sjinkie Knegt gekroond tot sportman van het jaar. Bij de vrouwen viel zeilster Marit Bouwmeester in de prijzen.

Knegt kreeg de Pim Mullierprijs voor zijn uitzonderlijke prestaties op de shorttrackbaan. Hij werd Europees en Wereldkampioen.

Bouwmeester werd net geen wereldkampioene in de Laser Radial (ze won WK-zilver), maar zegevierdewel in de prestigieuze Delta Lloyd Regatta in Medemblik. Ook was het zilver voor haar in het World Cup-eindklassement.

Sportploeg en talent

Sportploeg van het jaar werden de vollebalsters van VC Sneek. Zij werden in 2015 landskampioen, pakten de Super Cup en bereikten de bekerfinale.

Zwemster Marrit Steenbergen werd verkozen tot talent van het jaar. Zij veroverde onder andere goud en diverse zilveren medailles op de Europese Spelen.

Assistent van talent

Baanwielrenster Alyda Norbruis viel in de prijzen als gehandicapt sporter van het jaar. Zij won in 2015 drie wereldtitels (500 meter tijdrit, 3000m achtervolging en scratch).

Skûtsjeskipper Dirk Jan Reijenga werd gekroond tot Friese sporter van het jaar. Hij won het SKS-klassement met het skûtsje van Joure. Tsjitske Wind, vrijwilliger bij VC Sneek, kwam als winnaar uit de bus in de categorie 'assistent van het talent van het jaar'.

De LC hield een liveblog bij over het gala. Dat kunt u hier teruglezen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement