Klopp krijgt schaalmodel van mini-stadion Real Madrid

Klopp krijgt schaalmodel van mini-stadion Real Madrid ANP

Coach Jürgen Klopp van Liverpool liet zich dinsdagavond na de nederlaag bij Real Madrid (3-1) in de Champions League nogal laatdunkend uit over het stadion Alfredo di Stefano. De Duitse coach noemde het kleine complex geen echt voetbalstadion. Hij vond het meer een trainingsveld.

"Real Madrid gaat het volgende week nog zwaar krijgen. Dan spelen we op Anfield, weliswaar nog zonder publiek, maar dat is tenminste wel een echt stadion", liet Klopp zich ontvallen. Real Madrid is dit seizoen uitgeweken naar het mini-stadion, omdat het imposante Santiago Bernabeu momenteel wordt gerenoveerd.

Een Spaans bedrijf dat gespecialiseerd is in bordspellen en onder meer 3D-schaalmodellen maakt van voetbalstadions, besloot Klopp een lesje te leren. De firma stuurde hem een miniatuurtje van het stadion Alfredo di Stefano, als aandenken van het duel in Madrid, om "op de schouw neer te zetten".

Het bedrijf zond hem, om de pijn te verzachten, echter ook een schaalmodel van het Estadio Wanda Metropolitano, de thuishaven van Atlético Madrid. In dat stadion won Klopp in 2019 met Liverpool de Champions League.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport