Klopp: Liverpool moet prijzen pakken

Liverpool moet komend seizoen prijzen pakken. Trainer Jürgen Klopp voelt de druk en beseft dat hij niet nog een jaar kan afsluiten bij de Engelse club zonder tastbaar succes. ,,De verwachtingen zijn groot en dat is heel normaal. Het moet dit seizoen echt gebeuren'', aldus de Duitse manager.

Klopp gaat zijn derde jaar in als coach van Liverpool. Hij heeft de club in drie finales geloodst, maar won geen enkele keer: Liverpool verloor de finale van de League Cup in 2016 van Manchester City, boog dat jaar voor Sevilla in de finale van de Europa League en ging dit jaar ten onder tegen Real Madrid in de finale van de Champions League. Liverpool veroverde voor het laatst de titel in de Premier League in 1990.

,,We hebben een bredere selectie nodig om meer consistent te zijn in ons spel'', verklaarde Klopp de vier versterkingen van Liverpool deze zomer: doelman Alisson (gekomen van AS Roma), middenvelder Naby Keita (RB Leipzig), verdedigende middenvelder Fabinho (AS Monaco) en vleugelaanvaller Xherdan Shaqiri (Stoke City).

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement