Kipchoge zet zinnen op wereldrecord marathon

Eliud Kipchoge heeft zijn zinnen gezet op het wereldrecord op de marathon. ,,Daar ligt mijn prioriteit. Ik kan nog niet voorspellen wanneer, het liefst zo snel mogelijk. Maar het gaat gebeuren'', zegt de Keniaanse maestro van de marathon in Athletics Weekly.

De 31-jarige Kipchoge waagt zondag 24 april zijn eerstvolgende poging, als hij als topfavoriet van start gaat in de marathon van Londen. Hij won de wedstrijd vorig jaar in 2.04.42. Afgelopen najaar zegevierde Kipchoge in de marathon van Berlijn in 2.04.00. Twee jaar geleden maakte Kipchoge al grote indruk met winst in de marathon van Rotterdam. Hij startte zes keer in een wedstrijd over 42,195 kilometer en won vijf keer.

,,De marathon gaat over voorbereiding. Ik kijk niet naar mijn rivalen. Vorig jaar won ik Londen omdat ik het beste voorbereid was op de wedstrijd'', aldus Kipchoge, die vorig jaar twee landgenoten versloeg die de beste tijden ooit op hun naam hebben staan. Dennis Kimetto bezit het wereldrecord met 2.02.57, Wilson Kipsang was de vorige recordhouder met 2.03.23. Allebei komen ze opnieuw aan de start in Londen, evenals de Ethiopische toploper Kenenisa Bekele.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement