Keys in eindstrijd Rogers Cup tegen Halep

In de finale van de Rogers Cup treffen de Amerikaanse Madison Keys en Simona Halep uit Roemenië elkaar zondag. De twee tennissters zijn op het hardcourt in het Canadese Montreal aan elkaar gewaagd. Keys staat maar zeven plaatsen hoger op de wereldranglijst dan de nummer vijf.

De Amerikaanse was zaterdag (lokale tijd) in de halve finales veel sterker dan de Slowaakse Kristina Kucova. Ze wist haar partij overtuigend in twee sets te winnen: 6-2 en 6-1. Kucova had geen antwoord op de rake slagen van de 21-jarige Keys.

Halep (24) bereikte diezelfde dag met veel moeite de finale door de Duitse Angelique Kerber te verslaan: 6-0 3-6 6-2. De Roemeense leek in eerste instantie geen partij te hebben aan Kerber, maar die kwam in de tweede set verrassend terug. Halep raakte uit haar spel en sloeg uit frustratie haar racket kapot. Ze herpakte zich in de derde set, die ze met winst afsloot.

Keys kan in Montreal voor de tweede keer dit jaar een toernooi winnen. Half juni pakte ze haar eerste titel door het toernooi van Birmingham op haar naam te schrijven. De Roemeense Halep won dit jaar in Boekarest en Madrid.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement