Kelderman onderuit in afdaling

Wielrenner Wilco Kelderman is zaterdag tijdens de achtste etappe van de Tour de France onderuit gegaan. De Nederlandse kopman van LottoNL-Jumbo schoof in de afdaling van de Col de Val Louron-Azet, de derde berg van de dag, onderuit in een bocht. Die valpartij werd vermoedelijk veroorzaakt door een kapotte band.

Kelderman kreeg een nieuw voorwiel van ploeggenoot George Bennett, de Nieuw-Zeelander die vlak achter hem reed en de vallende Nederlander maar net kon ontwijken. Het duurde even voordat Kelderman het wiel erop had gekregen. Daarna zette hij de achtervolging in op het peloton. Hij kon al vrij snel weer aansluiten, even later gevolgd door Bennett. De fysieke schade van zijn valpartij valt op het eerste gezicht mee bij Kelderman. De renners moeten nog één berg over, de Col de Peyresourde.

Kelderman staat op de dertiende plaats in het algemeen klassement, op 5.57 van geletruidrager Greg Van Avermaet. Hij is daarmee de beste Nederlander in de rangschikking, gevolgd door Bauke Mollema wiens achterstand op de Belg even groot is.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement