Kans op regen en wind tijdens GP Bahrein

Kans op regen en wind tijdens GP Bahrein ANP

Het weer tijdens de eerste twee vrije trainingen van de Grote Prijs van Bahrein ziet er voor Max Verstappen, die doorgaans goed rijdt in nat weer, redelijk gunstig uit. Boven het circuit hangen enkele buien, voorspelt Weeronline. Wel kunnen er behoorlijke windstoten voorkomen.

In de oliestaat regent het momenteel al een paar uur. Eerst ging het om wat licht gespetter, maar de regen is inmiddels wat toegenomen. Verder landinwaarts komen boven het Arabisch Schiereiland wat stevigere buien voor en deze trekken richting de eilandstaat. Maar volgens het Bahreinse weerbureau komen er geen stortbuien. Onweer is wel mogelijk.

Ook in het weekend blijft het waarschijnlijk niet droog op het Bahrain International Circuit. Zowel tijdens de laatste vrije training en de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag kan het gaan regenen. Die kans is wel een stuk kleiner. Koud is het allerminst, het wordt rond de 25 graden.

Het is overigens bijzonder dat de GP-race van komend weekend onder regenachtige omstandigheden wordt verreden. Normaal gesproken regent het slechts op tien dagen in het jaar in Bahrein.

Tijdens de laatste F1-race in Turkije kregen de coureurs ook al te maken met regen. Bij de kwalificatie regende het zo hard dat het circuit, met gloednieuw asfalt, spiegelglad was geworden. Er werd daarom besloten de kwalificatie tijdelijk stil te leggen. Tijdens de race bleef het grotendeels droog.