Kampioen De Vries ook dertiende in slotrace F2

FOTO FIFA F2 Foto: Joe Portlock

Nyck de Vries, al zeker van het kampioenschap, sloot zondag in Abu Dhabi het Formule 2-seizoen af met een teleurstellende dertiende plaats. Zaterdag eindigde de coureur uit Uitwellingerga in de voorlaatste race ook al op die plek.

Liever had De Vries, die in het Russische Sotsji eind september al de titel veilig stelde en nog maar eenmaal eerder buiten de punten was geëindigd, het seizoen afgesloten in stijl. Dat lukte geenszins; het liep totaal niet in de slotraces en meer dan twee keer een plek in de achterhoede zat er voor de coureur van ART niet in. Zondag startte hij als dertiende, viel hij even terug en kwam hij uiteindelijk over de meet op dezelfde positie als waarvan hij vertrok.

Toch doet het niets af aan het knappe seizoen van De Vries. Met 266 punten werd hij kampioen met een straatlengte voorsprong op Nicholas Latifi (214) en Luca Ghiotto (207), respectievelijk tweede en derde. De Vries won dit seizoen vier races en pakte vijf pole positions.

De race was de laatste ooit voor hem in de talentenklasse. Na drie jaar is hij overgestapt naar de Formule E. Daarin is hij door Mercedes vastgelegd als fabriekscoureur. Vorige week debuteerde De Vries al namens het topteam in Saudi-Arabië. De volgende race in die klasse in in januari in Chili. Eerst wacht in december in Bahrein voor De Vries nog een race in het World Endurance Championship met Racing Team Nederland en een test met topteam Toyota.