KOKO Radio Special over 100 jaar SC Heerenveen | Dit is aflevering 3: de mooiste wedstrijden, van dé 6-5 tot de pingel van Sibon en bevrijdende 1-1 van Erik Tammer

KOKORADIO

Of de bal nu rolt of niet, SC Heerenveen is jarig. De club bestaat 100 jaar. In een special van KOKO Radio, de sportpodcast van Sport Noord en de Leeuwarder Courant, brengen we het rijke verleden terug tot vijf podcasts om de verjaardag van de club te vieren. Vandaag aflevering 3: De mooiste wedstrijden, van dé 6-5 tot de pingel van Sibon en de bevrijdende gelijkmaker van Erik Tammer.

In de vijf afleveringen halen (oud-)clubwachters Anne Roel van der Meer, Johann Mast, Peter van der Meeren en Sander de Vries met host Ton van der Laan herinneringen op aan de mooiste wedstrijden, de beste buitenlanders, Heerenveen in Europa en de clubmensen van SC Heerenveen. In de laatste aflevering het verhaal achter de man die nog net zo ongrijpbaar is als toen hij het Heerenveen-shirt droeg: Afonso Alves.

Aflevering 3: De mooiste wedstrijden

Natuurlijk, je noemt de gewonnen bekerfinale en de 9-0 tegen Heracles Almelo, maar SC Heerenveen speelde in 100 jaar duizenden memorabele en minder memorabele wedstrijden. In de derde aflevering van deze serie de mooiste wedstrijden, utgekozen door onze clubwatchers. Wedstrijden uit de nacompetitie in de jaren negentig, of een steengoed Heerenveen in een uitwedstrijd tegen PSV in 2008. En hoe goed was Heerenveen in de jaren na de Tweede Wereldoorlog? Herbeleef de wedstrijden met beluisteren van deze podcast!

De hele week iedere dag een nieuwe aflevering

Deze week krijg je iedere dag een nieuwe aflevering van deze KOKO Radio Special in jouw favoriete podcast-app, zoals Spotify en Apple Podcast . Abonneer je in jouw favoriete podcast-app op KOKO Radio en ontvang de nieuwste aflevering automatisch!

Luister hier naar de eerste twee afleveringen

In de eerste aflevering van deze serie herbleefden de clubwatchers de reis van SC Heerenveen door Europa. In de tweede afleveringen de beste buitenlandse spelers die ooit het SC Heerenveenshirt droegen.