KOKO Radio Special over 100 jaar SC Heerenveen | Beluister nu aflevering 5: 'Um Fenômeno' Afonso Alves, nu nog even ongrijpbaar als toen

KOKORADIO

Of de bal nu rolt of niet, SC Heerenveen is jarig. De club bestaat 100 jaar. In een special van KOKO Radio, de sportpodcast van Sport Noord en de Leeuwarder Courant, brengen we het rijke verleden terug tot vijf podcasts om de verjaardag van de club te vieren. Vandaag aflevering 5:  'Um Fenômeno' Afonso Alves, nu nog even ongrijpbaar als toen.

In de vijf afleveringen halen (oud-)clubwachters Anne Roel van der Meer, Johann Mast, Peter van der Meeren en Sander de Vries met host Ton van der Laan herinneringen op aan de mooiste wedstrijden, de beste buitenlanders, Heerenveen in Europa en de clubmensen van SC Heerenveen. In deze laatste aflevering het verhaal achter de man die nog net zo ongrijpbaar is als toen hij het Heerenveen-shirt droeg: Afonso Alves.

Aflevering 5: Afonso Alves

Onnavolgbaar waren zijn acties en duizelingwekkend de statistieken, voordat Afonso Alves met een knal vertrok uit het stadion van SC Heerenveen, vernoemd naar enige voetballer die beter was dan hij. Nooit zal de club de Braziliaanse superspits vergeten. Zoals Alves omgekeerd Heerenveen nooit vergeet. In de vijfde podcast het verhaal achter 'Um Fenômeno'.

Lees ook | De band van Afonso Alves met SC Heerenveen is voor altijd

De hele week iedere dag een nieuwe aflevering

Deze week krijg je iedere dag een nieuwe aflevering van deze KOKO Radio Special in jouw favoriete podcast-app, zoals Spotify en Apple Podcast . Abonneer je in jouw favoriete podcast-app op KOKO Radio en ontvang de nieuwste aflevering automatisch!

Luister hier naar de andere vier afleveringen

In de eerste aflevering van deze serie herbleefden de clubwatchers de reis van SC Heerenveen door Europa. In de tweede afleveringen de beste buitenlandse spelers die ooit het SC Heerenveenshirt droegen. In aflevering 3 haalden de sportverslaggevers herinneringen op aan de mooiste wedstrijden uit de geschiedenis van de club.