KOKO Radio Special over 100 jaar SC Heerenveen | Beluister nu aflevering 2: De beste buitenlanders, van Scandinavische strijders tot de Balkan boys

KOKORADIO

Of de bal nu rolt of niet, SC Heerenveen is jarig. De club bestaat 100 jaar. In een special van KOKO Radio, de sportpodcast van Sport Noord en de Leeuwarder Courant, brengen we het rijke verleden terug tot vijf podcasts om de verjaardag van de club te vieren. Vandaag aflevering 2: De beste buitenlanders.

In de vijf afleveringen halen (oud-)clubwachters Anne Roel van der Meer, Johann Mast, Peter van der Meeren en Sander de Vries met host Ton van der Laan herinneringen op aan de mooiste wedstrijden, de beste buitenlanders, Heerenveen in Europa en de clubmensen van SC Heerenveen. In de laatste aflevering het verhaal achter de man die nog net zo ongrijpbaar is als toen hij het Heerenveen-shirt droeg: Afonso Alves.

Aflevering 2: De beste buitenlanders, van Scandinavische strijders tot de Balkan Boys

Bij het vieren van een verjaardag volgen ook de lijstjes: de beste spelers ooit? De beste opstelling? Wij doen het anders. Wie waren in de ogen van de clubwatchers de beste buitenlandse spelers die ooit in Heerenveen te bewonderen waren. Over de Scandinavische strijders, Balkan boys, vergeten beloftes en grootse spitsen. Kennen we Thomas Prager nog? Hoe belangrijk was Viktor Elm en wie was eigenlijk de eerste buitenlandse prof die neerstreek in Heerenveen? 

De hele week iedere dag een nieuwe aflevering

Deze week krijg je iedere dag een nieuwe aflevering van deze KOKO Radio Special in jouw favoriete podcastapp zoals Spotify en Apple Podcast . Abonneer je in jouw favoriete podcast-app op KOKO Radio en ontvang de nieuwste aflevering automatisch!

Luister hier naar de eerste aflevering

In de eerste aflevering van deze serie herbleefden de clubwatchers de reis van SC Heerenveen door Europa. De aflevering is hieronder te beluisteren.