KOKO Radio Special over 100 jaar SC Heerenveen | Beluister nu aflevering 1: op reis door Europa, heimwee naar awaydays

KOKORADIO

Of de bal nu rolt of niet, SC Heerenveen is jarig. De club bestaat 100 jaar. In een special van KOKO Radio, de sportpodcast van Sport Noord en de Leeuwarder Courant, brengen we het rijke verleden terug tot vijf podcasts om de verjaardag van de club te vieren. Vandaag aflevering 1: De reis door Europa, heimwee naar awaydays .

In de vijf afleveringen halen (oud-)clubwachters Anne Roel van der Meer, Johann Mast, Peter van der Meeren en Sander de Vries met host Ton van der Laan herinneringen op aan de mooiste wedstrijden, de beste buitenlanders, Heerenveen in Europa en de clubmensen van SC Heerenveen. In de laatste aflevering het verhaal achter de man die nog net zo ongrijpbaar is als toen hij het Heerenveen-shirt droeg: Afonso Alves.

Aflevering 1: De Europese reis

We trappen af met wat jarenlang een vanzelfsprekendheid was voor SC Heerenveen: het spelen van Europese wedstrijden. Het begon met de Intertoto Cup, later de Europa Cup 2, de UEFA Cup, de Europa League en zelfs een seizoen Champions League. Onze sportjournalisten waren erbij, in Wales, in Polen, in Italië, in Griekenland. In 45 minuten reizen we dwars door Europa. Over het huis van Tom Jones, zeeziek op de boot naar Newcastle, op de koffie bij wielerheld Indurain in Spanje en de panenka van Pranjic in het Abe Lenstra-stadion. Bij het luisteren van de aflevering krijg je heimwee naar de awaydays in de meest afgelegen stadions van Europa.

De hele week iedere dag een nieuwe aflevering

Deze week krijg je iedere dag een nieuwe aflevering van deze KOKO Radio Special in jouw favoriete podcastapp zoals Spotify en Apple Podcast . Abonneer je in jouw favoriete podcast-app op KOKO Radio en ontvang de nieuwste aflevering automatisch!

Lees ook | Intertoto was zeker geen schoolreisje voor SC Heerenveen