KNVB zet ook streep door oefenwedstrijden Oranje

KNVB zet ook streep door oefenwedstrijden Oranje ANP

De oefenwedstrijden van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten en Spanje gaan deze maand niet door. De reden is de uitbraak van het coronavirus en de nieuwe maatregelen die donderdag zijn afgekondigd.

Al het voetbal in Nederland wordt tot en met 31 maart afgelast, meldt de KNVB. Naast de twee duels van Oranje, die voor respectievelijk 26 maart en 29 maart op de planning stonden, zijn ook alle duels in het betaalde voetbal en amateurvoetbal geschrapt.

De interlands van jeugdteams van de KNVB gaan ook niet door.

Beleid

"We hebben steeds op nadrukkelijk verzoek van de overheid hun beleid gevolgd en dat is op dit moment niet anders. Uiteraard staat veiligheid en gezondheid bij alle betrokkenen bovenaan", zegt Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB. "Deze maatregelen brengen voor de voetbalwereld echter ook grote organisatorische, sportieve en financiële uitdagingen met zich mee. In de toekomst zal de voetbalsector een beroep moeten doen op de hulp van de overheid en autoriteiten om de organisatorische kwesties, maatschappelijke effecten en economische uitdagingen voor de gehele sector te kunnen ondervangen. We gaan te zijner tijd hier met alle partijen graag het gesprek over aan."

De KNVB gaat de komende dagen bekijken wanneer de afgelaste wedstrijden uit de eredivisie en eerste divisie kunnen worden ingehaald. "Zolang er ruimte in het competitieprogramma is om wedstrijden uit te stellen, houdt de KNVB vast aan het spelen van de wedstrijden met publiek. Pas in het laatste stadium van de competitie, als er echt niet meer geschoven kan worden, dan komt het noodmiddel van spelen zonder publiek in beeld", meldt de voetbalbond.

In het amateurvoetbal is de situatie niet anders. "Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal", stelt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB.

home
net-binnen
menu