KNVB: wedstrijden buiten Brabant gaan gewoon door en mét publiek

Robert Mühren legt aan voor de openingstreffer tegen Jong AZ. FOTO HENK JAN DIJKS

Wedstrijden in het betaald voetbal buiten Brabant gaan voorlopig gewoon door. Dat heeft de KNVB woensdagmiddag na een overleg in Zeist laten weten. Dit betekent dat Cambuur het vrijdagavond op kan gaan nemen tegen NAC Breda.

,,We houden de veiligheidsrisico’s aan”, zei directeur betaald voetbal Eric Gudde. ,,En we spelen zolang mogelijk met publiek.”

Ook de interlands van Oranje blijven gewoon op de agenda staan. Het Nederlands elftal oefent op 26 maart in Eindhoven tegen de Verenigde Staten en drie dagen later treft Nederland Spanje in de Amsterdam Arena.

De clubs uit de eredivisie en eerste divisie zijn woensdag in Zeist bijeen voor overleg over de gevolgen van het coronavirus. Vijf wedstrijden die voor komend weekeinde op het programma stonden in Noord-Brabant zijn uitgesteld. Op de amateurvelden en in de zaal wordt er door Brabantse clubs zowel thuis als uit komend weekend niet gevoetbald.

De clubs praten samen met de KNVB, de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie over de mogelijke scenario’s voor de komende weken. In een aantal andere Europese landen worden voetbalwedstrijden uit voorzorg zonder publiek gespeeld of ligt de competitie helemaal stil.

De KNVB liet eerder weten de duels liever uit te stellen dan in lege stadions te laten spelen. De bond volgt de richtlijnen van het RIVM en de GGD en laat vooralsnog de lokale veiligheidsregio’s beslissen of wedstrijden kunnen doorgaan of niet.