KNVB blij dat gevoetbald kan worden

De voetbalbond KNVB is blij dat de aangekondigde staking van de politie is opgeschort. Het betekent dat alle wedstrijden in de eredivisie en eerste divisie kunnen doorgaan. ,,We zijn voor de fans en clubs blij dat er gewoon gevoetbald kan worden'', meldt de KNVB.

De politie had aangekondigd komend weekeinde te gaan staken, omdat de vakbonden maar geen akkoord konden bereiken met het ministerie van Justitie over een nieuwe cao. Zonder inzet van agenten zouden de nodige wedstrijden in het betaalde voetbal mogelijk niet door kunnen gaan. Zo stond een vraagteken achter de eredivisiewedstrijd van zondag in Alkmaar tussen AZ en Feyenoord en dreigden ook wat duels uit de Keuken Kampioen Divisie uitgesteld te moeten worden. Voor de andere acht wedstrijden in de eredivisie hadden de thuisspelende clubs wel al toestemming gekregen van de burgemeester in hun stad om toch te voetballen.

,,Door de clubs, gemeentes, supporters en de politie is de afgelopen dagen ontzettend hard gewerkt aan alternatieven om in deze situatie toch te kunnen spelen'', zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken bij de KNVB. ,,Gelukkig blijken deze nu niet nodig te zijn, maar deze samenwerking stemt ons sowieso heel optimistisch.''

Koploper PSV, dat na vier wedstrijden de maximale score van twaalf punten heeft, trapt de vijfde speelronde zaterdagavond in Den Haag af tegen ADO. Ajax ontvangt FC Groningen. Met AZ en Feyenoord staan de nummers vier en drie van de ranglijst tegenover elkaar.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement