KNVB Regiocup voor volwassenen definitief van de baan na vooruitschuiven versoepelingen

FOTO ANP

De Regiocup van de KNVB, het leek een mooi plan: kleine competities binnen de regio om zo toch nog wedstrijden te kunnen voetballen dit seizoen. Maar nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over, aldus de KNVB.

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet volledig trainen met hun eigen team. Om wedstrijden verantwoord te kunnen spelen, is er een periode van twee tot drie weken nodig waarin teams volledig samen kunnen trainen en dán pas kan de Regiocup starten. Er blijft zo tot de zomervakantie te weinig tijd over voor een toernooi.

Voor de jeugd houdt de KNVB de optie voor een Regiocup wel langer open, aangezien zij al wel samen mogen trainen en binnen de eigen vereniging partijtjes mogen spelen.

De enige optie voor verenigingen om toch nog wedstrijden te spelen is het zelf organiseren van losse oefenwedstrijden, zo gauw dit weer mag. Ook oppert de KNVB ‘zomervoetbal’ voor verenigingen met kunstgrasvelden of speciale beach soccer-velden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Amateurvoetbal