KNVB: Maker oerwoudgeluiden hard straffen

Directeur amateurvoetbal van de KNVB Jan Dirk van der Zee heeft gereageerd op het incident van zaterdag bij Harkemase Boys-VVOG (2-0). Daarbij werden oerwoudgeluiden gemaakt.

Van der Zee noemt het ontoelaatbaar en enorm kwetsend dat één persoon - die direct van het complex werd verwijderd - VVOG-aanvaller Pernelly Biya onheus bejegende.

Scheidsrechter Gert Keijl gaf assistent-trainer Henk Drost van VVOG nog een rode kaart in het tumult dat volgde na de oerwoudgeluiden. ,,Die scheidsrechter heeft slapeloze nachten en is er goed ziek van wat er is gebeurd. Maar op een sportpark met duizend toeschouwers is het nu eenmaal onmogelijk om alles te horen wat er geroepen wordt. Dus je kunt vragen stellen bij de handelswijze van de scheidsrechter of iets vinden van een assistent-trainer die iets roept op zegt, maar in de kern draait het hier om een idioot langs het veld die oerwoudgeluiden maakt”, becommentarieert Van der Zee.

De directeur zegt dat het beste signaal van de spelers kwam. ,,Beide teams trokken een strakke lijn. Tot hier en niet verder.'' Hij wil degene die de geluiden maakte, hard straffen. ,,Los daarvan, hoop ik dat deze jongen de les van zijn leven heeft gehad.''

Pernelly doet maandagmiddag aangifte wegens racisme.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement