Juventus moet winnen om in Champions League te blijven

Juventus moet winnen om in Champions League te blijven ANP

Zonder Matthijs de Ligt, die herstellende is van een blessure, moet Juventus uitschakeling in de Champions League zien te voorkomen. De Italiaanse kampioen heeft in de thuiswedstrijd tegen FC Porto in principe aan één doelpunt genoeg. Drie weken geleden won Porto het eerste duel in de achtste finales van de Champions League met 2-1. Scheidsrechter Björn Kuipers heeft de leiding bij de return in Turijn.

Juventus was twee keer de beste club van Europa, voor het laatst in 1996. De 'Oude Dame' bereikte daarna nog vijf keer de finale van de Champions League, maar stapte steeds als verliezer van het veld. De Italianen trokken in 2018 Cristiano Ronaldo aan, in de hoop dat de Portugees hen dan eindelijk het zo gewenste succes in Europa kan bezorgen. In de afgelopen twee seizoenen strandde Juventus echter steeds al vroeg in de knock-outfase.

Borussia Dortmund verdedigt in eigen huis tegen Sevilla een voorsprong van 3-2. De Noorse spits Erling Haaland bezorgde de Duitse ploeg in Spanje met twee doelpunten de winst. Bij Sevilla spelen de Oranje-internationals Luuk de Jong en Karim Rekik. Beide returns beginnen om 21.00 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport