'Juventus doet Ronaldo aanbieding'

Juventus heeft Cristiano Ronaldo een aanbieding gedaan om zijn loopbaan bij de Italiaanse kampioen te vervolgen. Dit meldt persbureau Reuters, zich baserend op bronnen uit de naaste omgeving van de speler. De Portugees liet sinds de gewonnen finale van de Champions League tegen Liverpool vaker doorschemeren uit Madrid te willen vertrekken.

Ronaldo is met 451 doelpunten 'all time' topscorer van Real Madrid. Hij won met de club vier keer de Champions League. Ook werd Ronaldo vijf keer gekozen tot beste voetballer van de wereld. De aanvaller werd op het WK in Rusland in de achtste finale uitgeschakeld door Uruguay. Portugal is nog wel de regerend Europees kampioen.

Volgens een Spaans televisiestation heeft Real Madrid al toegezegd een bod van 100 miljoen euro op Ronaldo te zullen accepteren. De speler is inmiddels 33 jaar. De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini reageerde al enthousiast op het bericht. ,,Het zou prachtig zijn voor de Italiaanse competitie als een speler van dit kaliber in ons land komt voetballen. Een jaar of vijftien geleden was de Serie A toonaangevend in Europa. Dit zou een begin kunnen zijn voor een nieuwe bloeiperiode.''

Ronaldo verruilde in 2008 Manchester United voor Real Madrid.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement