Jurgen Streppel officieel trainer SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft Jurgen Streppel officieel aangesteld als nieuwe hoofdtrainer vanaf komend seizoen.

Dit heeft de club woensdagmiddag bekend gemaakt.  Streppel volgt Foppe de Haan op en tekent in Heerenveen een contract voor twee seizoenen.

Streppel is vanaf 2011 trainer van Willem II. Hij degradeerde en promoveerde met de club uit Tilburg. Onder leiding van Streppel verraste Willem II vorig seizoen met een negende eindklassering in de eredivisie.

Hans Vonk, technisch manager van SC Heerenveen, is blij met de komst van Streppel. ,,We willen aantrekkelijk voetbal spelen in een vol Abe Lenstra stadion, met een duidelijke voetbalvisie en passend binnen onze financiële mogelijkheden. Jurgen is een trainer die daar in onze optiek prima bij past. Hij heeft ruimschoots ervaring als trainer in het betaald voetbal, heeft aanvallend en attractief voetbal hoog in het vaandel staan en maakt graag jonge spelers beter. Iets waar sc Heerenveen al jaren bekend om staat en waar Jurgen graag aan wil meewerken.’’

Streppel zelf toonde zich blij met zijn aanstaande werkgever: ,,SC Heerenveen is een traditieclub met een grote achterban en een mooi stadion. Er is meer mogelijk dan ik bij Willem II gewend ben."

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement