Judoka Grol bij laatste zestien in Rio

Henk Grol heeft donderdag bij de Olympische Spelen de tweede ronde bereikt. De Nederlandse judoka was in zijn eerste partij in de klasse tot 100 kilogram met ippon te sterk voor de Canadees Kyle Reyes.

In de achtste finales wacht met Cyrille Maret een sterke tegenstander voor de 31-jarige Grol. De Fransman bereikte de volgende ronde door Ayouba Traore uit Mali met ippon te verslaan.

Bij de vorige twee Olympische Spelen, in Peking en Londen, veroverde Grol de bronzen medaille. De Veendammer heeft ook drie zilveren WK-medailles op zijn naam staan (2009, 2010 en 2013). In april won Grol in Kazan voor de derde keer in zijn loopbaan de Europese titel in zijn gewichtsklasse. Eerder deed de Nederlandse judoka dat in 2008 en 2015.

Verkerk

Naast Grol komt met Marhinde Verkerk nog een Nederlander in actie, donderdag in Rio de Janeiro. De 30-jarige judoka begint met een partij tegen de Cubaanse Yalennis Castillo in de klasse tot 78 kilogram.

Nederland behaalde bij het olympische judotoernooi voorlopig één medaille. Anicka van Emden verzekerde zich van brons in de klasse tot 63 kilogram. De doelstelling van Judo Bond Nederland (JBN) is om drie olympische medailles te winnen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement