Jong Oranje vrijwel zeker uitgeschakeld

Jong Oranje heeft na de nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Schotland vrijwel geen kans meer zich te plaatsen voor de Europese titelstrijd. Op de Vijverberg van Doetinchem werd het in de kwalificatie 1-2. Met nog twee duels te gaan is de formatie van bondscoach Erwin van de Looi vierde, met twee punten achterstand op Schotland en Oekraïne. Engeland is vrijwel zeker van de groepswinst en rechtstreekse kwalificatie.

Om kans te maken op de play-offs moet Jong Oranje in elk geval tweede worden. De vier beste nummers twee van negen poules krijgen een herkansing. Zelf bij twee keer winst in de resterende duels is het voor Nederland nagenoeg onhaalbaar zich daarbij te voegen. Geen EK betekent ook geen kans meer op kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Jong Schotland kwam na de hervatting op voorsprong door een treffer van Fraser Hornby. Hij profiteerde van slecht wegwerken van Feyenoords doelman Justin Bijlow. Teun Koopmeiners maakte gelijk. De speler van AZ schoot, via een tegenstander, een vrije trap achter doelman Robby McCrorie.

Hornby besliste het duel in de 89e minuut uit een strafschop. De Schotten kregen de strafschop na een een overtreding van Pablo Rosario. De PSV'er kreeg daarvoor de rode kaart.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement