Jong Oranje in kwalificatie EK 2023 tegen Zwitserland

Jong Oranje in kwalificatie EK 2023 tegen Zwitserland ANP

Jong Oranje neemt het in de kwalificatiereeks voor het EK van 2023 onder meer op tegen Zwitserland. De Nederlandse voetbaltalenten, die bij de loting in pot 1 met daarin de groepshoofden zaten, werden in poule E verder gekoppeld aan Bulgarije, Wales, Moldavië en Gibraltar. Jong Zwitserland doet evenals Jong Oranje mee aan het komende EK in Hongarije en Slovenië.

De Nederlandse ploeg van bondscoach Erwin van de Looi plaatste zich als groepswinnaar voor de eindronde, die in twee delen wordt gehouden. Eind maart is de groepsfase. Jong Oranje neemt het in de poule op tegen Roemenië, Duitsland en gastland Hongarije. De twee beste landen gaan door naar de knock-outfase, die tussen 31 mei en 6 juni wordt gespeeld.

In maart begint ook al de kwalificatie voor het EK 2023 in Georgië en Roemenië. De kwalificatiereeks loopt tot de zomer van 2022. De negen poulewinnaars en de beste nummer 2 plaatsen zich rechtstreeks voor de eindronde. De overige landen die als tweede eindigen, strijden in de play-offs om de resterende vier tickets. De twee gastlanden zijn al zeker van deelname.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport