Joey van den Berg: 'Dit voelt onrechtvaardig'

De tuchtcommissie bestraft Joey van den Berg met een uitsluiting van twee competitie-, play-off- of bekerwedstrijden, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van één jaar. De SC Heerenveen-speler krijgt de straf vanwege het trappen van een tegenstander tijdens de wedstrijd PEC Zwolle-SCHeerenveen op 16 januari 2016. Door deze straf mist Van den Berg de wedstrijd tegen Willem II aankomend weekeinde.

De straf van de tuchtcommissie is gelijk aan het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal eerder deze week. Van den Berg ging niet akkoord met het schikkingsvoorstel, waardoor de tuchtcommissie de zaak donderdag behandelde in Zeist. Mede op basis van de verklaringen kwam voor de tuchtcommissie vast te staan dat Van den Berg zijn tegenstander raakte, terwijl de bal voor hem buiten bereik was. Dat Van den Berg even daarvoor uit balans werd gebracht, speelde volgens de tuchtcommissie geen rol toen Van den Berg deze overtreding beging.

Technisch manager Hans Vonk gaf aan niet blij te zijn met de uitspraak van de tuchtcommissie.

'Dit voelt onrechtvaardig'

Joey van den Berg is teleurgesteld over het besluit van de tuchtcommissie. ,,Dit voelt onrechtvaardig, maar het besluit is genomen'', zei de aanvoerder van Heerenveen vrijdag in een eerste reactie op de clubsite. ,,In beroep gaan heeft geen nut, want volgens de regels van de FIFA en KNVB blijft de straf staan. Als we nu in beroep gaan dient de zaak pas volgende week en dan heb ik mijn wedstrijd schorsing al achter de rug.’’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement