Japanse bondscoach na drie maanden weg

Het dienstverband van Akira Nishino als bondscoach van Japan blijft beperkt tot drie maanden. De 63-jarige Nishino kreeg kort voor het WK de leiding over de nationale ploeg, waarmee hij de achtste finales haalde. Japan verspeelde in het duel met België een voorsprong van 2-0 en ging in de slotseconden van de blessuretijd door een razendsnelle uitbraak van de 'Rode Duivels' onderuit: 2-3.

Nishino nam de schuld voor de uitschakeling op zich. De Japanner erkende te veel risico's te hebben genomen. Hij stuurde zijn elftal ook in de blessuretijd naar voren, maar zag de Japanners in een Belgische counter lopen. Nishino keert nu mogelijk terug in zijn oude rol als technisch directeur.

De Japanse bond schoof Nishino begin april door na het ontslag van Vahid Halilhodzic. Zijn ploeg hield Senegal op basis van het aantal gele kaarten achter zich in de groep en bereikte zo voor de derde keer, na 2002 en 2010, de knock-outfase van het WK. ,,Hopelijk lukt het over vier jaar in Qatar weer'', zei Nishino op een persconferentie in Tokio. De Duitser Jürgen Klinsmann wordt genoemd als voorname kandidaat om de nieuwe bondscoach te worden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement