Jan-Piet Bosma traint Harkemase Boys aankomend seizoen

Hans de Jong. FOTO SPORT NOORD

Jan-Piet Bosma is vanaf volgend seizoen hoofdtrainer bij Harkemase Boys. De 57-jarige oefenmeester volgt Hans de Jong op, die na dit seizoen vertrekt. Momenteel is Bosma nog assistent-trainer bij tweededivisionist HHC Hardenberg.

Harkemase Boys en Bosma hebben al een paar jaar contact. Dat was altijd open en informatief. Er werd wel eens gesproken over een eventueel trainerschap, maar dat kwam er nog niet van. Hij stond al een paar jaar op het lijstje bij de club, laat de technische commissie van Harkemase Boys weten.

Bosma is geboren in Bakhuizen en bracht daarna zijn jeugd door in Harlingen, waar hij speelde voor Zeerobben en VV Harlingen. Inmiddels woont Bosma al ruim 30 jaar in Assen. Zijn werk bij de Koninklijke Landmacht bracht hem daar.

In Drenthe ligt ook de wieg van Bosma’s trainerscarrière. Toen hij naar Assen verhuisde, ging hij voetballen voor Achilles 1894. Nadat hij stopte als speler, werd Bosma trainer van de toenmalig hoofdklasser. Daarna volgden HZVV, CVVB, De Weide, Rouveen en Noordscheschut. Inmiddels is Bosma bezig aan zijn vijfde seizoen als assistent-trainer bij HHC.