Jan Olde Riekerink opgetogen: 'Het trainersvak geeft energie'

Perfectionistisch en gepassioneerd. Zo karakteriseert Jan Olde Riekerink, de nieuwe trainer van SC Heerenveen, zichzelf.

Zaterdag staat hij vanaf twee uur in Langezwaag voor het eerst op het veld met de spelers en de rest van de technische staf.

De afgelopen periode heeft hij gebruikt om de club en de mensen die er werken alvast zo goed mogelijk te leren kennen. Hij is bovendien al snel na zijn contractondertekening in mei in Heerenveen gaan wonen.

,,Ik vind het hier tot nu toe gemoedelijk”, zegt Olde Riekerink. ,,Het gevoel dat ik vooraf al bij de club had, heb ik nu nog. Heerenveen is de eerste eredivisieclub voor mij als hoofdtrainer, ik vind het ontzettend leuk om hier te zijn. De lijnen zijn kort. Ik heb zin in het seizoen.”

'Spelers moeten weten wat ze kunnen. Dat is belangrijker dan 'het systeem''

Olde Riekerink wil de manier van spelen bij Heerenveen laten afhangen van de voetballers die hij tot zijn beschikking heeft. ,,Spelers moeten weten wat ze kunnen. Dat is belangrijker dan ‘het systeem’.” De doelstelling is helder. ,,We willen de play-offs halen.” Ook belangrijk, zegt hij: ,,Het stadion moet vol.”

Hij is een trainer die naar eigen zeggen volledig opgaat in zijn werk. ,,Dit vak kun je nooit loslaten. Er zijn zoveel zaken waarmee je in gedachten bezig bent. Dat vind ik niet vermoeiend. Het geeft juist energie.”

Olde Riekerink krijgt naast Johnny Jansen en keeperstrainer Raymond Vissers nog een nieuwe assistent. ,,Er zijn verschillende kandidaten, we hebben gesprekken gehad. Het moet iemand worden voor wie een breed draagvlak is.”

Lees zaterdag het hele verhaal over Jan Olde Riekerink op LC.nl.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement