Jan Olde Riekerink: Heracles een gedegen ploeg

Jan Olde Riekerink noemt Heracles, dat zondagmiddag de tegenstander is in het Abe Lenstra-stadion, een onvoorspelbare en gedegen ploeg.

,,Ik vond ze goed tegen Ajax (1-1) en AZ (3-2 overwinning, red.)”, zei de trainer van SC Heerenveen. ,,Hun wedstrijd tegen Willem II (5-0 nederlaag) was wel een deceptie. Maar het is een onvoorspelbare en gedegen ploeg, die verschillende systemen kan spelen. Je ziet ook een duidelijk teamgevoel in het elftal. En conditioneel zijn ze goed.”

Olde Riekerink kon pas vrijdag weer met een volledige groep trainen. Internationals Morten Thorsby en Arber Zeneli waren woensdag nog niet van de partij, terwijl de selectie donderdag een vrije dag kreeg.

,,We hebben de afgelopen weken zonder voorhoede kunnen trainen”, doelt Olde Riekerink op Sam Lammers, Michel Vlap en Zeneli, die allen vanwege interlandverplichtingen afwezig waren. ,,Dat soort teamtactische aspecten mis je natuurlijk.''

,,Maar aan de andere kant hadden we de afgelopen twee weken wel meer tijd voor individuele training. We hadden ook genoeg spelers die er wel gewoon waren. We hebben continu met vijftien à zestien jongens kunnen trainen.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement