Jahanbakhsh bezorgt AZ winst in Utrecht

AZ heeft zondag een fortuinlijke 2-1 overwinning behaald op FC Utrecht. In de slotfase maakte Alizera Jahanbakhsh het beslissende doelpunt. Markus Henriksen zette AZ in de eerste helft op voorsprong. Na de rust tekende Patrick Joosten voor de gelijkmaker.

FC Utrecht moest het uiteraard zonder de naar PSV vertrokken Bart Ramselaar doen. Opnieuw een sportieve aderlating na de transfer van Timo Letschert en het vertrek van Ruud Boymans. De Utrechtse clubleiding vreest dat het daar niet bij blijft. Ook aan spits Sébastien Haller wordt getrokken.

FC Utrecht had het in de eerste helft moeilijk tegen het gedisciplineerd en compact spelende AZ, dat weinig ruimte weggaf. Kansen waren er dan ook nauwelijks. AZ scoorde wel. Na 25 minuten schoot middenvelder Henriksen raak na matig en slap verdedigen van de Utrechtse achterhoede.

Na de rust speelde FC Utrecht met wat meer opportunisme. Dat leverde al snel de fraaie gelijkmaker van Joosten op. De thuisclub probeerde daarna door te drukken. Trainer Erik ten Hag bracht de aanwinsten Edson Braafheid en Richairo Zivkovic binnen de lijnen. Het was echter AZ dat aan het langste eind trok. In de slotfase maakte Jahanbakhsh met enig fortuin het winnende doelpunt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement