Italiaanse voetballers kunnen op EK al groepswinnaar worden

Italiaanse voetballers kunnen op EK al groepswinnaar worden ANP

De Italiaanse voetballers kunnen zich al verzekeren van de eerste plaats in groep A van het EK. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini neemt het in Rome op tegen Zwitserland. De 'Azzurri' openden het EK vrijdag met een klinkende zege op Turkije (3-0).

Zwitserland bleef in de eerste speelronde steken op 1-1 tegen Wales. Turkije en Wales treffen elkaar vanaf 18.00 uur in Bakoe. Drie uur eerder wordt in Sint-Petersburg de tweede speelronde van het EK geopend met het duel tussen Rusland en Finland. De Finnen luisterden hun debuut op de Europese eindronde zaterdag op met een overwinning (1-0) op Denemarken, al werd het duel in Kopenhagen overschaduwd door het aangrijpende incident met Christian Eriksen die kort voor rust op het veld in elkaar zakte. Rusland werd in Sint-Petersburg overklast door België (0-3).

Om 21.00 uur begint Italië - Zwitserland in het Stadio Olimpico. De winnaar van groep A neemt het volgende week zaterdag in de achtste finales op tegen de nummer 2 van groep C, de poule van Oranje.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport