Italië stelt ook in Portugal teleur

Italië beleeft nog weinig lol aan de nieuwe Nations League. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini verloor in Lissabon met 1-0 van Portugal, dat zonder sterspeler Cristiano Ronaldo aantrad. André Silva maakte kort na de rust het doelpunt. Afgelopen vrijdag eindigde het eerste duel van Italië in groep 3 tegen Polen in Bologna in 1-1.

Mancini had na de eerste poulewedstrijd geen halve maatregelen genomen. Hij wijzigde zijn basisteam op liefst negen plaatsen. Alleen doelman Gianluigi Donnarumma en middenvelder Jorginho mochten blijven staan. Ook de verse krachten stelden echter teleur.

Turkije toonde mentale en fysieke veerkracht in en tegen Zweden (2-3). De thuisploeg leidde na 50 minuten nog met 2-0. Met twee treffers in de slotminuten ontpopte invaller Emre Akbaba zich als gouden wissel. Turkije verloor vrijdag voor eigen publiek met 1-2 van Rusland.

Servië

Kosovo versloeg De Faeröer met 2-0. Arber Zeneli (sc Heerenveen) opende op fraaie wijze de score.

Servië verspeelde in de thuiswedstrijd tegen Roemenië twee keer een voorsprong (2-2). Aleksandar Mitrovic scoorde voor eigen publiek twee keer.

In een oefeninterland was Rusland met 5-1 te sterk voor Tsjechië.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement