Inhaalrace brengt De Vries geen punten in Oostenrijk

Nyck de Vries won vier plaatsen in de tweede Formule 2-race in Oostenrijk, maar genoeg voor punten was dat zondagochtend niet.

De 23-jarige coureur uit Uitwellingerga eindigde op de Red Bull Ring in Spielberg als veertiende, nadat hij als achttiende aan de race was begonnen. De startplek in de achterhoede was het gevolg van de pech die De Vries zaterdag in race één kende. Daarin viel hij uit nadat hij al vroeg een lekke band kreeg.

Puntloos

De inhaalrace die hem op zondag wachtte, bleek een te grote om mee te strijden om punten of zelfs een podiumplek of winst. Daardoor bleef De Vries puntloos, een week na zijn overwinning in Frankrijk.

De Engelsman George Russell, zaterdag winnaar en zondag tweede, nam in de titelstrijd de leiding over van de zondag net als De Vries buiten de punten geëindigde Lando Norris. De Russische winnaar Artem Markelov staat derde.

Zevende in klassement

De Vries kelderde door het puntloze weekeinde van drie naar zeven, met 57 punten achterstand op Russell. Per weekeinde zijn er maximaal 48 punten te verdienen. Er zijn nog zes raceweekeinden te gaan in de Formule 2, dus er is nog veel mogelijk.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement