Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra winnen Frouljus PC

Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra hebben woensdag in Weidum de 42e editie van de Frouljus PC gewonnen. Ze waren in de finale te sterk voor Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma: 5-2 6-4.

De finale begon voor het verliezende partuur al met een tegenvaller. Harmke Siegersma was geveld door een migraine-aanval en kon niet beginnen aan de eindstrijd. Des te opvallender was de voorsprong voor Monfils en Bakker, die mede door twee zitballen van eerstgenoemde op 1-0 kwamen. Na het openingseerst kwam Siegersma toch binnen de lijnen.

Juist toen stelden de favorieten orde op zaken. Het perk, bestaande uit Scheepstra en Wijnia, trok de stand met vier bovenslagen snel gelijk. Het grote klasseverschil bleef daarna zichtbaar: de latere winnaars liepen snel uit naar 5-1 voordat Monfils cs. iets terug kon doen. Op 5-2 6-4 maakten Tuinenga, Wijnia en Scheepstra hun favorietenrol waar door de winst zeker te stellen.

Het partuur bestond uit de koninginnen van de laatste PC's. Vorig jaar werd Sjanet Wijnia uitgeroepen tot beste kaatsster van de dag, de jaren daarvoor Tuinenga (2016) en Scheepstra (2015). Dit jaar was de eer voor Ilse Tuinenga.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat zij op voorhand als één van de favorieten werden gezien. De andere grote kanshebber was het partuur van de zussen Wiljo en Nynke Sybrandy, kaatsend met Marrit Zeinstra. Qua affiche was de clash in de halve finale (5-4 6-2) de mooiste wedstrijd van de dag. Immers: die twee parturen maakten gedurende het seizoen de dienst uit door alle hoofdklassepartijen te winnen: 8 zeges voor Tuinenga, 7 voor Sybrandy.

De onderlinge stand tussen de twee toptrio's is, na de zege van Tuinenga, Wijnia en Scheepstra, nu dus 9-7.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement