Huntelaar kan tegen Bayern als invaller rentree maken bij Schalke

Huntelaar kan tegen Bayern als invaller rentree maken bij Schalke ANP

Klaas-Jan Huntelaar kan zondag tegen Bayern München als invaller zijn rentree maken bij Schalke 04. Volgens trainer Christian Gross traint de 37-jarige spits na een kuitblessure weer mee met de groep. "Het gaat elke dag beter, hij doet vandaag een deel van de groepstraining mee. Ik denk dat hij een goede optie is voor de bank", zei Gross vrijdag.

Huntelaar verhuisde begin deze week van Ajax naar Schalke 04. In zijn laatste maanden als profvoetballer wil de spits zijn oude club behoeden voor degradatie uit de Bundesliga. Schalke won dit seizoen pas één keer en staat met 7 punten onderaan. Zonder de licht geblesseerde Huntelaar verloren de 'Königsblauen' woensdag van 1. FC Köln (1-2). "Maar als we zo spelen als in de tweede helft, dan komen we hier uit", zei de Nederlandse spits, die fanatiek meeleefde vanaf de tribune en zijn nieuwe ploeggenoten in de rust zelfs had toegesproken.

De jonge Amerikaanse spits Matthew Hoppe maakte in zijn laatste drie wedstrijden voor Schalke vijf doelpunten. "Maar het zou voor hem geen probleem zijn als Klaas-Jan de voorkeur krijgt", zegt Gross. "Hij kan enorm profiteren van de aanwezigheid van Klaas-Jan en zich verder ontwikkelen." Met Bayern treft Schalke in eigen stadion de landskampioen en koploper van de Bundesliga.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport