Hornkamp schiet Heerenveen op de valreep naar een gelijkspel tegen Excelsior: 3-3

SC Heerenveen leek zaterdagavond in Rotterdam lange tijd opnieuw een nederlaag te moeten incasseren. Totdat invaller Jizz Hornkamp op de valreep de 3-3 binnen schoot tegen Excelsior.

De eredivisiedebutant kreeg de bal terwijl de extra tijd al liep, bleef rustig en rondde fraai af. Hij bezorgde zijn team zo een al niet meer verwacht punt.    

Slecht

Ronduit slecht speelde Heerenveen in de eerste helft, met Mitchell van Bergen voor het eerst in de basis. Het bescheiden Excelsior was in de eerste 45 minuten heer en meester op eigen veld. Het was onthutsend om te zien hoe de ploeg van Jan Olde Riekerink opnieuw als los zand aan elkaar hing.

De Rotterdammers kwamen na 12 minuten op 1-0. Jeffry Fortes mocht ongehinderd een voorzet geven vanaf de rechterkant. Ali Messaoud kroop voor Daniel Hoøgh om de 1-0 binnen te tikken.

Nadat Excelsior al een paar dicht bij een tweede treffer was geweest en Olde Riekerink vast drie wisselspelers de opdracht had gegeven om warm te lopen, zette Luigi Bruins daadwerkelijk de 2-0 op het bord. Hij kreeg een paar minuten voor de pauze alle ruimte om uit te halen en had het vizier op scherp.

Vlap en Mihajlovic

Olde Riekerink moest wat doen. Hij liet de falende Yuki Kobayashi en Arber Zeneli, die niets goed deed, achter in de kleedkamer. Michel Vlap en Nemanja Mihajlovic kwamen bij de start van de tweede helft binnen de lijnen.

Dat had al snel het gewenste effect voor Heerenveen. Uit een vrije trap van Mihajlovic kopte Dave Bulthuis de 2-1 binnen. Twee minuten later was de marge echter alweer twee. Messaoud stond helemaal vrij en schoot ongehinderd raak: 3-1.

Opnieuw moest Heerenveen op zoek naar een aansluitingstreffer en die kwam er ook. Morten Thorsby kopte in zijn honderdste duel voor Heerenveen de 3-2 binnen uit een door Mihajlovic genomen corner.

Gelijkmaker

De jacht op de gelijkmaker leek lange tijd niets op te leveren en Excelsior was nog een paar keer dicht bij een vierde treffer. Toen was daar echter Hornkamp (hij viel na 66 minuten in), die een prima optreden bekroonde met een heel belangrijk doelpunt.    

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement