Hoopgevende rentree turnster Van Gerner

Turnster Céline van Gerner heeft haar eerste optreden na de Olympische Spelen van Rio in 2016 succesvol doorstaan. De Emmeloordse plaatste zich bij de World Challenge Cup in het Sloveense Koper als tweede voor de finale van het toestel brug. Van Gerner kwam tot een score van 13,300 punten en moest alleen de Slowaakse Barbora Mokosova voor zich dulden (13,500). De beste acht uit de kwalificatie turnen zaterdag de finale.

Van Gerner behoorde tot het Nederlandse vrouwenteam dat in de teamfinale in Rio op zevende plaats eindigde. Een slepende achillespeesblessure bracht haar sportieve toekomst in gevaar, maar ze besloot vorig jaar toch haar carrière als gymnaste een vervolg te geven. Ze mikt op het EK van dit jaar in Glasgow.

Bart Deurloo wist zich bij de mannen te kwalificeren voor de finale op vloer. Hij noteerde voor zijn oefening de vijfde score met 14,000 punten. Bram Verhofstad haalde de finale niet; hij eindigde op de elfde plek met 13,800 punten. Deurloo kwam ook nog uit op voltige, maar zijn score van 11,350 was bij lange na niet toereikend voor een finaleplaats. Ook Michel Bletterman (ringen) en Bram Louwije (voltige) strandden in de kwalificaties.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement