Hoogspringer Douwe Amels mist door blessure NK en EK

Tienvoudig Nederlands kampioen hoogspringen Douwe Amels heeft zich moeten afmelden voor het NK indoor, dat zaterdag in Apeldoorn wordt gehouden. De uit Drachten afkomstige Amels (27) is onvoldoende hersteld van een hielblessure die hij onlangs opliep.

Door de blessure kan Amels (vijf keer nationaal kampioen indoor, vijf keer outdoor) ook een streep zetten door het EK indoor, dat begin maart in het Schotse Glasgow plaatsvindt. ,,Ik heb er de afgelopen weken alles aan gedaan om mijn hiel te laten herstellen en in vorm te blijven om nog wedstrijden te kunnen springen. Het ene is goed gelukt, ik ben in vorm. Het andere is niet gelukt. Daarmee is het indoorseizoen nu voorbij. Dat is erg jammer, maar dat betekent dat ik nu de tijd heb om mijn hiel goed te laten herstellen’’, aldus Amels, die woont en traint in het Duitse Leverkusen. 

Amels gaat zich nu richten op het outdoorseizoen. ,,Het volgende grote doel is het WK in Doha, in oktober. Door mijn indoorseizoen voortijdig af te breken is mijn planning opeens niet meer krap, maar juist erg ruim.’’

De Drachtster denkt dat kwalificatie voor het WK meteen plaatsing betekent voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. ,,En dat is toch echt de stip aan de horizon.’’ Om het WK te halen, zal Amels vrijwel zeker een hoogte van 2,30 meter moeten overwinnen. Zijn persoonlijke record staat sinds juli 2013 (toen hij in Finland Europees kampioen werd bij de neo-senioren) op 2,28.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement